broccoli ovenpasta

Broccoli ovenpasta

  • 0

Voor dit gerecht van ovenpasta met broccoli heb je geen fornuis nodig. Zoals bijna elk ander recept voor een ovenpasta begint met ‘kook de pasta’, is dat bij dit recept niet nodig. De oven doet echt al het werk! En het is nog makkelijk ook: je gooit alles in een ovenschaal, zet het in de oven, even roeren tussendoor en uiteindelijk heb je een heerlijk romige pasta met broccoli (en niet onbelangrijk: kaas).

Dit recept is een basisrecept die je zelf nog verder op smaak kan brengen. Voeg bijvoorbeeld naast de broccoli ook rode ui en/of champignons toe, of voeg hamblokjes toe wanneer je halverwege ook de kaas door de pasta roert. Spekjes lijken me er ook heel lekker door, maar die moet je eerst knapperig bakken op het… ja juist het fornuis.

Wat betreft de kaas kun je gewoon Nederlandse kaas gebruiken, maar ik heb zelf parmazaanse kaas gebruikt. Dat geeft net een wat ander (Italiaanser?) smaakje. De bouillon mag kippen- of groentebouillon zijn. Het recept is voor 4 personen.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verspreid de ongekookte pasta in een ovenschaal. Verdeel de bloem hierover (de bloem zorgt voor binding van de saus).
  3. Meng de bouillon met de melk en de fijngesneden knoflook. Giet dit over de pasta in de ovenschaal en meng het door elkaar.
  4. Snijd de broccoli in kleine roosjes en verdeel deze over de pasta (niet mengen met de pasta!). Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie (anders verbrandt de broccoli mogelijk) en zet het 20 minuten in de oven.
  5. Haal de ovenschaal uit de oven (oven aan laten staan), verwijder het aluminiumfolie en meng 2/3 van de kaas door de pasta en de broccoli. Roer goed door. Verdeel de laatste 1/3 van de kaas over de bovenkant. Zet de ovenschaal (zonder aluminiumfolie) terug in de oven en laat nog eens 20 tot 25 minuten bakken.
  6. Haal de ovenpasta uit de oven wanneer de bovenkant mooi goudbruin is. De pasta kan nog een beetje nat zijn, maar wanneer je de pasta op de borden schept en het een beetje afkoelt zal ook de saus dikker worden. Is het echt nog te nat, zet het dan nog wat langer in de oven.

Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.