Heb je moeite met het eten van genoeg groente? Maak deze broccoli-koekjes en je eet zo een hele broccoli weg! Ideaal dus om je dagelijkse portie groente binnen te krijgen. En het staat daarnaast ook nog eens binnen 10 minuten in de oven. Snel en gezond, daar houden we van 🙂
Misschien is broccoli-koekje niet helemaal de juiste benaming voor dit recept. Het eindresultaat heeft wel wat weg van een koekje, maar het heeft niet de ‘bite’ van een koekje. Het is eigenlijk een mini-quiche zonder deeg of een omelet uit een muffinvorm. Maar ja dat klinkt ook een beetje raar, dus dan is koekje toch een betere benaming (vind ik dan).
De broccoli-koekjes zijn zowel warm als koud lekker. Eet de koekjes bij het avondeten en bewaar er een paar voor de lunch de volgende dag. Mjam!
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een muffinvorm goed in. Je kunt ook muffinvormpjes gebruiken.
2. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze in ongeveer 4 minuten beetgaar. Giet de broccoli af en laat de roosjes even uitdampen.
3. Kluts ondertussen de eieren in een kom. Voeg peper en zout naar smaak toe.
4. Snijd de broccoli fijn en voeg toe aan de eieren. Roer de helft van de kaas door het mengsel.
5. Verdeel het broccolimengsel over de muffinvorm. Bestrooi met de rest van de kaas.
6. Zet de koekjes ongeveer 15 tot 18 minuten in de oven, tot de kaas goudbruin begint te kleuren.
Eet smakelijk!
Leave a Reply