Brandnetelsoep

  • 0

Ja, dat staat er echt. Brandnetelsoep. Het klinkt misschien een beetje on-kruimels&kaneel-achtig, maar het is echt heel lekker! Het heeft wel wat weg van courgettesoep, maar dan met zelfgeplukte brandnetels 🙂

We moeten wel toegeven dat we dit recept niet helemaal alleen voor Kruimels & Kaneel gemaakt hebben. Het recept is namelijk ook terug te vinden in het programmaboekje voor de Publieksdag van de Stadslandbouw in Nijmegen waar we aan meegewerkt hebben. Het boekje is op meerdere plekken in Nijmegen te koop en is erg leuk geworden (als we dat zelf mogen vinden…ja toch? ;))

Maar dus, brandnetelsoep. Ik at het voor het eerst in Noorwegen en vond het verrassend lekker. Nieuwsgierig? Het recept begint met het verzamelen van de brandnetels, want dat hoort er uiteraard ook bij. Kies als het even kan voor een redelijk ‘natuurlijk’ plekje, waar de hoeveelheid uitlaatgassen en plassende honden niet te groot is. Pluk de toppen van de brandnetels en draag hierbij handschoenen, anders wordt het een onprettig karweitje.

Door het verwarmen verdwijnt het ‘prikkelige’ uit de brandnetels, dus je hoeft niet bang te zijn voor een onplezierig gevoel op je tong. Nog puurder en zelfgemaakter kan haast niet, dus geniet ervan!

Programmaboekje brandnetelsoep

Leave a Reply

Your email address will not be published.