boterhamtaartje wrap met ei

Boterhamtaartje: wrap met ei

  • 0

Wrap met ei, dat klinkt niet heel spectaculair. Maarrr, dit is niet zomaar een wrap met ei erin, dit is een wrap met ei eraan vast gebakken! Daardoor krijg je een heerlijk dikke, voedzame wrap, die je kunt vullen met alles wat je lekker vindt. Om het helemaal af te maken bak je nog een paar plakjes ontbijtspek of salami mee met het ei. Heerlijk. Perfect als snelle lunch!

Het idee voor dit boterhamtaartje kreeg ik op werk. Regelmatig maak ik samen met een collega lunch (het grote voordeel van werken in een eko-winkel, je hebt alles bij de hand ;)) en een tijdje geleden maakte ze deze wraps, gevuld met mozarella, avocado en spinazie. Ik was behoorlijk enthousiast en afgelopen week stonden ze thuis ook meerdere keren op het menu tijdens de lunch. Misschien is een dagelijkse portie niet echt aan te raden, want ik geloof niet dat ze echt heel gezond zijn. Maar wel heel lekker!

Had ik al gezegd dat ze lekker zijn? 😉

Het perfecte aan dit boterhamtaartje is dat je precies kunt maken wat je lekker vindt – en op kunt maken wat je toevallig nog in huis hebt. Groenten, kiemen, feta, geitenkaas, zongedroogde tomaatjes, olijven, avocado; het kan allemaal, in de combinatie waar je zin in hebt. Natuurlijk kun je ze ook makkelijk vegetarisch maken, door geen vlees in de omelet te bakken. Dan is het wel lekker om iets hartigs in de vulling te doen.

Een laatste tip voor je zelf aan de slag gaat; ga er goed voor zitten en houd de keukenrol binnen handbereik. Netjes eten van deze wraps is onmogelijk.

boterhamtaartje wrap met ei

  1. Zorg ervoor dat alles klaar staat voor je begint. Haal de wraps uit de verpakking, klop de eieren los en snijd de avocado en de tomaatjes in stukken.
  2. Verhit een beetje boter in een koekenpan. Bak 2 plakjes ontbijtspek tot ze goudbruin zijn. Schenk de helft van het eiermengsel op het spek en leg er meteen een wrap op. Druk deze goed aan. Zo verdeel je het ei en zorg je dat de wrap en het ei aan elkaar bakken.
  3. Draai de wrap met ei om en bak de andere kant nog kort.
  4. Leg de wrap met de ei-kant naar boven op een bord en verdeel de helft van de vulling over het midden. Breng op smaak met een beetje peper en rol de wrap op.
  5. Herhaal met de overgebleven ingrediënten om de tweede wrap te maken.

Je kunt natuurlijk zoveel wraps maken als je wilt. Bovenstaande is een losse richtlijn. Een ei per wrap is wel makkelijk om aan te houden.

Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.