Jawel hoor, hier is alweer nummer drie in onze reeks van boterhamtaartjes! Deze keer een met een verrassende combinatie voor op brood: rode biet en geitenkaas. Raar? Misschien een beetje, maar als je dit boterhamtaartje eenmaal geproefd hebt, wil je nooit meer anders!
Hoewel dit taartje er behoorlijk gestapeld uitziet, kun je de combinatie ook prima op een boterham mee naar je werk nemen. Misschien is dat nog wel lekkerder, want dan kunnen de smaken een beetje intrekken en krijg je mooie roze geitenkaas 😉
Meestal gebruik ik voorgekookte rode bietjes, omdat die zo handig zijn… maar je kunt de bieten natuurlijk ook zelf koken (of in de oven langzaam roosteren in alu-folie, dat is echt lekker!). Wellicht heb je nog een restje bieten over van de avond ervoor. Doe ze op je boterham, dan heb je direct wat extra vitamines binnen bij de lunch!
Wat vind je van de combi, we zijn best benieuwd…
- Besmeer je boterham of beschuit met een laagje geitenkaas, snijd de rode biet in plakjes en verdeel deze erover.
- Verdeel er een handje waterkers over en strooi er wat pitjes overheen. Breng op smaak met peper en een beetje walnootolie.
Lekker taartje toch?
Leave a Reply