boterhamtaartje nectarine spek

Boterhamtaartje nectarine en spek

  • 0

Komende week vieren we de zomer met nectarines! Ook al laat het zomerse weer het afweten, met de zomerse smaak van deze vruchten kun je toch de zomer proeven. We beginnen met een nieuw recept in de reeks boterhamtaartjes: een boterham met spek, sla en nectarine.

Het is een variant op het klassieke boterhamtaartje BLT: bacon, lettuce & tomato (spek, sla en tomaat), want wij vervangen de tomaat door nectarine. Een prima combinatie, want het zoute van het spek past goed bij het zoete van de nectarine.

De hoeveelheid van de ingrediënten is aan jezelf. Stapel gewoon zoveel als je lekker vindt; je eet tenslotte niet elke dag een boterhamtaartje. Ik heb voor 2 boterhammen drie plakjes ontbijtspek gebruikt, een handje sla en bijna een hele nectarine (een deel verdween tijdens het snijden in mijn mond). Voor een vega-variant gebruik je een plak geitenkaas in plaats van spek.

boterhamtaartje nectarine spek

Bak de spek knapperig in een koekenpan zonder boter. Snijd de nectarine doormidden, verwijder de pit en snijd vervolgens in plakken. Besmeer het brood met mayonaise. Beleg met rucola, nectarine en spek.

Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.