boterhamtaartje kaas en spinazie

Boterhamtaartje met kaas en spinazie

  • 0

In 2016 hopen we onze serie van boterhamtaartjes flink uit te gaan breiden. Hier is in elk geval nummer 2 in de reeks! Een goede combinatie van lekker en gezond, dus dit boterhamtaartje past prima binnen de goede voornemens 😉

Bij een boterhamtaartje is het belangrijk dat je de goede combinatie maakt. Niet te ingewikkeld, maar wel heel lekker. Dat gaat heel goed bij deze combi van pittige kaas, zoete appel en gezonde spinazie. Als je bijvoorbeeld vijgen-hazelnotenbrood als basis neemt, dan heb je een heerlijke boterhamtaart waar je wel even op vooruit kunt!

Schapenkaas is niet zo heel gangbaar, maar het is wel het proberen waard. De smaak heeft iets weg van geitenkaas, alleen wat minder scherp.  Je vindt het soms in de grotere supermarkt en je kunt het sowieso bij kaaswinkels of op de markt kopen.

Nog een kleine tip; boterhamtaartjes hebben de neiging om uit elkaar te vallen. Eet ze dus met de hand (en verspil geen tijd aan nette tafelmanieren ;))

Smakelijk!

boterhamtaartje kaas spinazie

  1. Beleg een snee lekker brood met (boter en) kaas. Snijd de appel in plakjes en leg deze erop. Verdeel er een paar blaadjes spinazie over.
  2. Besmeer de andere boterham met stroop en leg deze op de belegde boterham.
  3. Klaar!

Leave a Reply

Your email address will not be published.