Boterhamtaartje gezond

  • 0

Het is lente en tijd voor een nieuw boterhamtaartje wat daar goed bij past: het boterhamtaartje gezond. Een broodje gezond is bij iedereen wel bekend. Wat maakt dit boterhamtaartje zo speciaal en anders dan het standaard broodje gezond? Dat zijn twee ingrediënten: Franse mayonaise en de kers op dit (boterham)taartje, namelijk tuinkers.

Franse mayonaise smaakt anders dan Nederlandse of Belgische mayonaise, doordat de smaak van de mosterd (Dijon) in de Franse variant veel meer naar voren komt. Dit is zo lekker, dat zelfs een boterhamtaartje met Franse mayonaise en alleen sla al overheerlijk is 🙂 Gelukkig hoef je niet helemaal naar Frankrijk om deze mayonaise te bemachtigen, tegenwoordig is ie ook in de Nederlandse supermarkt verkrijgbaar (in mijn supermarkt van het merk Amora; Bénédicta is een ander bekend Frans merk).

De tuinkers kun je ook gewoon in de supermarkt kopen, maar zelf kweken is leuker! Hier heb je een bakje (bijvoorbeeld een leeg boterkuipje), keukenpapier en tuinkerszaadjes voor nodig. Maak het keukenpapier nat met water, vouw het op en leg het op de bodem van het bakje. Strooi hier de zaadjes over en zet het bakje in de vensterbank. Zorg ervoor dat het keukenpapiertje nat blijft (tip: doe dit met een plantenspuit) en na een paar dagen begint de tuinkers te groeien!

  1. Besmeer twee boterhammen met Franse mayonaise.
  2. Beleg één boterham met sla, ham en kaas. Voor een vegetarische versie laat je de ham weg.
  3. Snijd de komkommer, tomaat en ei in plakjes en leg deze op de
    boterham.
  4. Knip wat tuinkers af en verdeel dit over je boterhamtaartje.
  5. Leg de andere boterham er boven op en snijd de boterham gezond in
    twee.

Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.