Boterhamtaartje gegrilde groenten

  • 0

Het is weer tijd voor een ontzettend lekker broodje in onze reeks boterhamtaartjes! Deze keer is het een pitabroodje, gevuld met hummus, gegrilde groenten en geitenkaas. Heel erg lekker als hartige, uitgebreide lunch. 

Als je erbij nadenkt, klinkt het ergens best raar: gegrilde groenten op een broodje, maar het smaakt echt heel lekker. Daarnaast is het natuurlijk een goede manier om wat extra groenten binnen te krijgen, want het schijnt dat ‘ wij Nederlanders’ het toch wel heel lastig vinden om iedere dag 200 gram groente te eten. Met dit boterhamtaartje bieden we daar gelijk een mooie oplossing voor. Toch?

De hummus voor dit broodje hebben we uiteraard zelfgemaakt: het is heel eenvoudig en je kunt er lekker je eigen draai aan geven door er bijvoorbeeld verse kruiden of kerriepoeder (echt een aanrader!) aan toe te voegen.

Smeer flink wat hummus op het broodje, je gaat toch wel knoeien tijdens het eten 😉

boterhamtaartje-gegrilde-groente

  1. Rooster het brood even
  2. Maak eventueel zelf de hummus.
  3. Snijd de courgette, de paprika en de aubergine in plakken. Bestrijk ze met een beetje olie en bestrooi ze met zout en peper. Gril de groenten in porties in een grillpan tot er mooie donkere grillstrepen ontstaan.
  4. Besmeer je brood met hummus, verdeel er de groenten over en kruimel de zachte geitenkaas erover.
  5. Breng eventueel op smaak met extra zwarte peper en eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.