Een taart zonder boter of eieren? Dat kan toch niet? Zeker wel! Dat bewijst deze heerlijke bosvruchtentaart.
Aangezien er geen dierlijke producten in verwerkt zijn, is deze taart geschikt voor veganisten. Ik vind veganistisch een beetje eng klinken, ik weet niet waarom. Misschien omdat je als veganist een bewuste keuze maakt om geen dierlijke producten te eten. Een leven zonder kaas of eieren kan ik me niet voorstellen.
Ik kies er dus heel bewust voor om wel dierlijke producten te eten. Het recept van deze taart heb ik van mijn zus (ook een dierlijke producten-eter). Ze had geen boter en eieren in huis en wou toch een taart bakken. Zo ontstond onderstaand recept. En ik moet zeggen, als je de taart proeft, mis je de boter en eieren totaal niet!
Hoeft het voor jou allemaal niet zo veganistisch? De zonnebloemolie kun je ook vervangen door 100 gram boter 😉
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier en vet de randen in.
- Meng de olie met het sinaasappelsap, de suiker en de vanillesuiker.
- Meng in een andere kom de bloem met de maizena, het bakpoeder en het zout.
- Voeg de helft van het bloemmengsel bij het oliemengsel. Roer goed door. Voeg dan de andere helft toe en mix tot een glad beslag.
- Schenk het beslag in de springvorm. Verdeel de bosvruchten (mag bevroren!) over het beslag.
- Zet ongeveer 50 minuten in de oven, tot de bovenkant mooi goudbruin is.
Geniet ervan!
Leave a Reply