Borstplaat

  • 0

Borstplaat klinkt ouderwets. En dat is het ook. Aangezien Sinterklaas in het land is, is het weer tijd voor ouderwetse gezelligheid en ouderwets snoepgoed. Ik ben vooral fan van de borstplaat met koffiesmaak. Deze smaakt naar Haagse hopjes en naar Kopiko-snoepjes. Ook zo lekker ouderwets. Heerlijk.

Het recept is voor een borstplaat met vanillesmaak. Voor koffiesmaak voeg je in plaats van de vanille een theelepel oploskoffie toe (of twee theelepels). Voor chocoladesmaak voeg je een theelepel cacao toe. Nog iets extra’s? Voeg gehakte nootjes aan het begin van stap 2 toe voor een extra luxe borstplaat.

Qua vormpjes heb ik een siliconenvorm gebruikt welke bedoeld is om minimuffins te maken (denk ik? Soms vind je wat in je kast). De borstplaat kun je makkelijk uit de siliconenvorm drukken als deze hard is geworden. Je kunt ook koekvormpjes, in welke vorm dan ook, gebruiken. Vet deze dan wel in en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

borstplaat

  1. Doe alle ingrediënten in een pan en breng langzaam aan de kook. Blijf roeren met een houten pollepel. Het suikermengsel is klaar als er een druppel aan je pollepel blijft hangen. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
  2. Haal de pan van het vuur en roer nog even door zodat het suikermengsel een klein beetje afkoelt. Giet het dan in de vormpjes en laat ongeveer 20 minuten uitharden.

Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published.