Boerenkoolquiche

  • 0

Wat een weertje ineens vandaag; sneeuw, ijzel en kou. Niet zo praktisch voor het verkeer, maar wel heel mooi om te zien. Na een wandeling weer even bijkomen met een kop warme chocolademelk en natuurlijk kan er ’s avonds maar een gerecht op tafel staan: boerenkool! Wil je een keer op een andere manier boerenkool eten? Maak dan deze boerenkoolquiche.

De basis van de quiche is hetzelfde als bij de broccoliquiche en de preiquiche, maar in dit geval gaat er boerenkool doorheen. Natuurlijk is het niet af zonder rookworst, dus deze leggen we er in plakjes bovenop.

Het fijne aan deze boerenkoolquiche? Er gaan geen aardappels in, dus dat scheelt een hoop tijd met schillen 😉

Smakelijk!

boerenkoolquiche

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi de plakjes hartig taartdeeg. Vet een quichevorm (of springvorm) in en bekleed deze met het deeg.
  2. Snipper de sjalotjes en fruit ze in een pan met olie. Voeg de boerenkool in delen toe totdat deze geslonken is (duurt ongeveer 10 minuten).
  3. Verdeel de boerenkool over de beklede quichevorm.
  4. Meng de eieren met de room, nootmuskaat, zout en peper. Verdeel het eimengsel gelijkmatig over de boerenkool.
  5. Snijd de rookworst in plakjes en verdeel deze over de bovenkant.
  6. Zet ongeveer 30 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Tip: Wil je er zeker van zijn dat de bodem van de quiche niet vochtig wordt, strooi dan wat paneermeel over de bodem!

Eet je de quiche niet in één keer op, dan kun je de quiche de volgende dag gewoon weer opwarmen in de oven (ongeveer 20 minuten op 200 graden). De boerenkool aan de bovenkant wordt dan lekker krokant!

Volg Kruimels en Kaneel op Bloglovin

Leave a Reply

Your email address will not be published.