boekweit bietensalade

Boekweit-bietensalade

  • 0

En daar zijn ze weer hoor, de bietjes! Ik merk dat ik echt moeite moet doen om niet in herhaling te vallen, want mijn favorieten in de winter zijn duidelijk; bieten en pompoen. Gelukkig kun je er zoveel verschillende gerechten mee maken, dat het nooit verveelt.

In dit recept worden die bietjes gecombineerd met boekweit en groene kool. Misschien een rare combinatie, maar ik vond het verrassend lekker 🙂 Ik vind het vaak beter om de kool niet te koken, dan blijft het een soort van knapperig en je vermijdt de smaak van sufgekookte kool.

De smaak van boekweit is best typisch en niet iedereen houdt ervan. Het is wel een fijn ‘graantje’ als je geen gluten wilt eten, want die zitten er niet in. Maar je kunt het bijvoorbeeld ook vervangen door rijst of couscous. Das ook lekker!

De salade is warm lekker, maar ook koud (als lunch) is het heel geschikt. Misschien is het na een nachtje staan nog wel lekkerder, omdat dan de smaken goed hebben kunnen mengen. Wanneer je de salade ook eet en wat je er precies in doet is ook helemaal niet belangrijk; als je er maar van geniet!

Smakelijk!

boekweitbietensalade

  1. Maak de bieten schoon en snijd ze in kleine blokjes.
  2. Kook de boekweit volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de laatste 5 minuten de bietjes toe, zodat ze niet meer helemaal rauw zijn.
  3. Snijd ondertussen de koolbladeren en de dille fijn. Meng alle ingrediënten in een grote kom door elkaar en breng op smaak met zout, (veel) peper, olijfolie en eventueel een scheutje citroensap.

Enjoy!

1 comment
  • Maud
    REPLY

    Ha meiden, ik ben een stille lezer van jullie blog. Ik heb jullie genomineerd voor de Liebster award. Jullie blog is nog vrij nieuw en klein, maar met hele leuke recepten! Jullie zijn een beetje aandacht wel waard vind ik. In mijn nieuwste post vinden jullie meer info en de vragen. Kijk maar of jullie er iets mee doen. Liefs Maud

Leave a Reply

Your email address will not be published.