bloemkoolcurry

Bloemkoolcurry

  • 0

Wat is eigenlijk de definitie van een curry? Om eerlijk te zijn heb ik geen idee, maar voor mij is een curry een kruidig gerecht met veel groenten en vaak kokos (maar lang niet altijd). In ieder geval is curry echt comfort food. Verwarmend en heel erg lekker!

Als ik curry maak, is het eigenlijk altijd een variatie op onderstaand gerecht met kokosmelk (of de vaste vorm daarvan, santen), bloemkool, linzen, kruiden en rozijnen. Vooral die rozijnen moet je niet onderschatten, die maken echt het verschil tussen een lekker en een perfect gerecht 🙂

Omdat in onderstaand recept al linzen en quinoa gaan, is het niet meer nodig om er ook nog iets anders bij te serveren. Door de combinatie van groenten, linzen en quinoa is het sowieso al een erg gezond en voedzaam gerecht. Met extra rijst erbij zou het een beetje over the top zijn.

De curry-kruiden die ik in dit recept heb gebruikt komen uit een heel schattig blikje dat ik in Australië gekocht heb. Ik denk dat er in de Nederlandse supermarkt ook wel dat soort kruidenpotjes te vinden zijn en anders kun je het ook vervangen door een currypasta. Die van Fair Trade is ook heel erg lekker.

Nog een kleine toevoeging; het gerecht ziet er misschien niet supersmakelijk uit, maar bedenk dan dat de lekkerste gerechten er meestal het minst appetijtelijk uitzien op de foto. Echt waar, probeer maar!

bloemkoolcurry

  1. Verwarm een beetje olie in een pan. Snipper de ui en fruit deze een beetje. Voeg vervolgens de santen en de currykruiden toe. Laat de santen smelten, blijf goed roeren en voeg dan ongeveer 500 ml water toe.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes en de wortel in stukjes en voeg deze samen met de linzen en de quinoa toe aan de santen. Doe een deksel op de pan en breng het geheel aan de kook. Het mengsel moet niet te droog worden, dus voeg wat water toe als het droog lijkt te koken.
  3. Laat de curry ongeveer 20 minuten koken tot de linzen en de quinoa gaar zijn. Voeg de laatste 5 minuten ook de rozijnen toe.

Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.