black bean brownies

Black Bean Brownies

  • 0

Als ik iets vies vind, zijn het wel zwarte bonen. Dus zwarte bonen in een brownie verwerken? Het idee alleen al, bah! Maar deze brownies zijn echt heel lekker en eigenlijk proef je niks van de zwarte bonen.

Jullie snappen dat zwarte bonen in een brownie-beslag verwerken, dus niet mijn idee is geweest. Een vriendin had brownies gemaakt en ik moest raden wat het geheime ingrediënt was. Nadat ik alle logische opties had gehad en een hele rits aan niet logische, zei ik met een vies gezicht: ‘Bonen?’ Eindelijk had ik het goed, maar ik geloofde het eigenlijk niet. Want het smaakt gewoon naar brownie en helemaal niet naar zwarte bonen!

De zwarte bonen die ik hier heb gebruikt, zijn bonen uit een blikje. En even een waarschuwing, als je net als ik niet van zwarte bonen houdt: het pureren van de bonen ziet er best smerig uit. Maar wees gerust, de bonen verdwijnen in het beslag en je ziet en proeft er vervolgens niets meer van. En de bonen verdienen ook wel een beetje respect; ze zorgen ervoor dat deze brownies nog best verantwoord zijn 😉

Kun je geen amandelmeel vinden, dan kun je ook (geschaafde) amandelen fijnmalen. Als je brownie niet glutenvrij hoeft te zijn, kun je het amandelmeel ook vervangen door 40 gram ander meel.

Als je wel amandelmeel gebruikt zijn de brownies gluten- en zuivelvrij.

zwarte bonen brownies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Spoel de zwarte bonen af en pureer ze met een staafmixer tot een pasta. Voeg de eieren, olie en vanille-essence toe en meng goed.
  3. Meng de suiker, cacao, amandelmeel en bakpoeder door elkaar. Voeg aan het zwarte bonenmengsel toe. Meng goed. Hak de chocolade in stukjes en roer deze door het beslag.
  4. Doe het beslag in een vorm en bak 30 tot 35 minuten in de oven.
3 comments
  • Maura – YLT
    REPLY

    Hahaha oeeeh, kun je nagaan als je net als ik wel van zwarte bonen houdt! Origineel idee om er brownies mee te maken. Grappig dat het ook wel echt naar brownie smaakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.