bietenhummus

Bietenhummus

  • 1

Wat mij betreft is hummus een van de meest geniale dips: het is lekker op de boterham, je kunt het gebruiken als vulling van wraps, je kunt er toastjes mee besmeren of groenten in dippen. Alles is gewoon lekker met hummus! Daarbij komt nog dat je allerlei smaken aan de kikkererwtendip toe kunt voegen, zodat het nooit gaat vervelen. Mijn laatste ontdekking is deze knalroze bietenhummus met biet uit de oven.

Ik eet best veel en best graag bieten (dat is je vast niet ontgaan ;)) maar eigenlijk had ik ze nog nooit ‘gepoft’  in alufolie in de oven. Ik heb dat wel al vaak gelezen, maar het leek me zo’n gedoe. Toch besloot ik laatst om de bieten in alufolie te wikkelen en in de oven te garen, gewoon uit nieuwsgierigheid. Ik kan je zeggen, dat smaakt toch net even anders!

De meeste bieten verdwenen in de salade, maar ik hield er eentje over en daar maakte ik deze bietenhummus mee. Zoals je ziet lijkt het recept veel op het standaardrecept voor hummus, alleen gaat hier ook een biet bij. Klein detail, groot verschil 🙂

bietenhummus

  1. Wikkel de biet in alufolie en gaar de biet in ongeveer 1 uur in de oven. (Je kunt ook voorgekookte bieten gebruiken, maar dat smaakt toch anders). Laat helemaal afkoelen.
  2. Snijd de biet in blokjes en doe deze samen met de andere ingrediënten in een maatbeker (of keukenmachine). Voeg een scheutje water toe en pureer met een staafmixer tot een glad geheel. Voeg meer water toe als de hummus nog te dik is. Breng op smaak met extra olie, citroensap, peper en zout tot de hummus perfect is.

Geniet ervan!

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.