bietenburger

Bietenburgers

  • 0

Bieten; je houdt ervan of je vindt ze smerig. Volgens mij is er geen tussenweg. Het lijkt me duidelijk tot welke categorie ik hoor. Ik ben een absolute bieten-groupie 🙂 Rauw, gekookt, geroosterd, gepoft, geblenderd. Bieten zijn gewoon tof!

Daarom mag een recept voor bietenburgers natuurlijk niet ontbreken op Kruimels & Kaneel. Eerder plaatsten we al de mungbonenburgers en in de basis zijn de recepten ongeveer vergelijkbaar. Alleen worden deze super mooi roze!

Het recept voor deze bietenburger is lekker simpel, zodat je ze makkelijk kunt combineren. Ik vond ze heel erg lekker op een broodje met rucola en mosterd, maar je kunt ze ook bij een salade eten, bij een stamppotje of gewoon zo 😉

Wil je de burgers als ‘hamburger-achtig’ bij het avondeten eten, dan kun je ze nog wat extra smaak geven door er stukjes geitenkaas of feta doorheen te doen.

bietenburgers

  1. Rasp de biet en de wortels en snipper de ui.
  2. Doe alle ingrediënten bij elkaar en meng ze met een staafmixer, een keukenmachine of je handen tot een smeuïg geheel.
  3. Als je tijd hebt plaats je het mengsel 30 minuten in de koelkast, dan kun je er makkelijker burgers van vormen. Maar anders kan het ook direct.
  4. Verwarm een beetje olie of boter in een koekenpan. Vorm ondertussen bollen van het mengsel en druk ze plat tot burgers. Bak ze in 5-10 minuten (afhankelijk van grootte en dikte) aan beide kanten bruin en gaar.

Smullen maar!

7 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.