Banoffee Pie

  • 0

Met deze banoffee-pie kan je de eerste weken van het nieuwe jaar fijn afsluiten. Of om te vieren dat de goede voornemens al een week (of meer) stand gehouden hebben, óf omdat het toch niet uitmaakt omdat die ‘gezond-eten’ voornemens alweer mislukt zijn. Hoe dan ook, er is altijd een goede reden voor deze banoffee-pie. 

De voorbereiding van deze taart kost wat tijd, maar het resultaat is er ook naar. Je kunt de karamel en de bodem het best de dag (of avond) vantevoren maken, dan heb je de volgende dag slechts 20 minuten nodig om de taart af te maken.

Afgesloten blikjes karamel blijven maanden goed, dus je kunt ook meerdere blikjes tegelijk koken. (Je vindt de blikjes gecondenseerde melk in de meeste supermarkten bij de kokosmelk, op de ‘Aziatische afdeling’.)

banoffee pie

  1. Maak de karamel door het blikje gecondenseerde melk (gesloten) in een pan met water te zetten, het water aan de kook te brengen en dit vervolgens 2 uur te laten koken. Het is belangrijk dat het blikje onder water blijft. Haal het blikje niet gelijk uit het water, maar laat het eerst wat afkoelen.
  2. Verkruimel de koekjes, (met een keukenmachine, of door ze in een kom met een houten lepel te pletten) en giet de gesmolten boter er vervolgens overheen. Meng dit goed door elkaar en verdeel het mengsel over de bodem van de vorm. Eventueel kun je ook wat van het mengsel tegen de randen van de vorm doen. Druk het goed aan en zet de vorm dan voor minstens 4 uur in de koelkast.
  3. Verdeel de karamel over de taartbodem.
  4. Snijd de banaan in schijfjes en leg deze (in één laag) op de karamel.
  5. Klop de slagroom met het poedersuiker en roer als de room dik is ook de oploskoffie erdoor heen.
  6. Verdeel de slagroom over de banaan en versier de taart vervolgens met de chocolade.

Als je de taart een aantal uren laat staan, wordt deze nog lekkerder!

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.