bananenbrood suikervrij

Bananenbrood (suikervrij)

  • 0

Dat is even geleden, een recept van mij (Jeanine). Hoewel voor jullie als lezers van Kruimels & Kaneel de stroom met recepten gewoon rustig door lijkt te kabbelen, heb ik al meer dan een jaar (oei…) geen enkel recept meer geplaatst en zorgt Cézanne voor alle input. Hoe dat komt? Ik zou de schuld aan de kleine kunnen geven, maar dat is niet eerlijk. Toch heb ik sinds ze geboren is weinig tijd meer in Kruimels gestopt. De wil was er wel, maar de inspiratie wat minder. Of de tijd. Of de prioriteit. Allemaal smoesjes natuurlijk 🙂

Gelukkig heb ik de laatste tijd weer meer inspiratie om ‘echt’ te koken en te bakken en nu het langer licht is buiten, lukt het ook om er foto’s van te maken. Hopelijk blijft het niet bij enkele recepten en zal ik de komende tijd blijven bijdragen aan de leuke recepten op Kruimels!

Om te beginnen met dit bananenbrood, dat uiteraard ook geschikt is voor kleine eters 🙂 De laatste tijd bak ik vooral tussendoortjes die onze mini ook kan eten, want ik vind het fijn als ze niet teveel bewerkte koekjes en tussendoortjes krijgt. Daarom is dit bananenbrood redelijk gezond. Er gaan flink wat bananen in, dus er zitten zeker wel suikers in, maar geen toegevoegde suikers – en ook geen zoetstoffen.

Nu ze ruim een jaar is, geef ik haar regelmatig bananenbrood als tussendoortje. En wij eten dan natuurlijk mee. Als we de kans krijgen tenminste 😉

bananenbrood suikervrij

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier.
  2. Prak de vier bananen in een grote kom en smelt ondertussen de kokosolie in een steelpannetje, laat het niet te heet worden.
  3. Voeg het volkoren- en het rijstmeel toe aan de banaan (je kunt het rijstmeel ook vervangen door gewone bloem).
  4. Voeg de eieren toe en schenk de kokosolie erbij. Roer alles flink door elkaar.
  5. Naar smaak kun je rozijnen, kokosrasp, kaneel en vanille toevoegen. Roer nogmaals door elkaar. Als het beslag erg dik is (dat kan als de bananen bijvoorbeeld minder rijp waren, of niet zo groot) kun je wat melk of yoghurt toevoegen.
  6. Schep het beslag in het cakeblik en snijd de laatste banaan in de lengte doormidden. Leg beide helften bovenop het beslag en bak het bananenbrood in 30-40 minuten gaar en goudbruin.

Je kunt het bananenbrood een paar dagen in een afgesloten trommel in de koelkast bewaren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.