Bananenbrood

  • 0

Je hebt bananenbrood en bananenbrood…Er lijkt geen vaste definitie voor te bestaan, en behalve dat er banaan in zit, kunnen recepten ook behoorlijk van elkaar verschillen. Vaak is er weinig ‘brodigs’ aan een bananenbrood, omdat het stiekem gewoon cake is met geprakte banaan door het beslag. 

Maar er bestaan ook heel originele en creatieve bananenbroden. Zo kun je van bananenbrood ook vrij eenvoudig een veganistische variant maken. Een voorbeeld daarvan vind je op onze Facebookpagina.

Het recept hieronder is een ‘gezonde’ versie van een bananenbrood. Gezond staat tussen aanhalingstekens omdat het niet perse een recept zonder boter en suiker is. Toch smaakt dit bananenbrood heel gezond, doordat er lijnzaad en muesli doorheen zitten. Dat zorgt er ook voor dat het lekker is bij het ontbijt, met een beetje boter of zelfs met kaas… Dan kan de cake zich toch ook eventjes brood voelen.

bananenbrood

  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed de cakevorm met bakpapier.
  2. Mix de boter en suiker met een handmixer tot een zacht en romig mengsel. (+/- 5 minuten)
  3. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed door, tot ze helemaal opgenomen zijn.
  4. Doe vervolgens de rest van de ingrediënten erbij en meng met een spatel of houten lepel door elkaar, tot alles net gemengd is.
  5. Giet het beslag in de cakevorm en bak het bananenbrood in ca. 60 minuten gaar. Je kunt dit controleren met een satéprikker. Als de prikker schoon en droog uit de cake komt, is ie gaar.
1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.