Banaanpannenkoek uit de oven

  • 0

Kunnen we door de corona niet naar de tropen, dan komen de tropen wel naar ons. Jeetje wat een hitte. Bij deze tropische temperaturen hoort een tropisch ontbijtje: pannenkoeken met banaan! Dit keer niet de standaard pannenkoeken gebakken in een pan, maar gebakken in de oven. Ja dat kan ook! Waarom zou je zelf pannenkoeken bakken als je de oven ook het werk kunt laten doen? Dit zijn dus eigenlijk geen pannenkoeken, maar het is een grote ovenkoek met banaan en pecannoten.

Het voordeel van deze grote ovenkoek is dat je de pannenkoeken niet één voor één hoeft te bakken en je dus in een keer een groot aantal personen kunt voorzien van een warm stuk pannenkoek. Wanneer je niet zoveel monden te voeden hebt, kun je wat over is gewoon invriezen.  Lekker voor de volgende hittegolf.

Naast banaan kun je ook voor andere toppings gaan, zoals appel met kaneel, blauwe bessen en aardbeien of gebakken spekjes en kaas.

banaan pannenkoek uit de oven

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een bakvorm van ongeveer 30 bij 20 cm in.
2. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout. Mix de melk en vanille-essence erdoor. Klop één voor één de eieren door het beslag.
3. Giet het beslag in de bakvorm. Verdeel plakjes banaan en stukjes pecannoot over het beslag.
4. Zet de pannenkoek 20 tot 25 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin kleurt.

Lekker met stroop en poedersuiker!

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.