banaan-pindakaaswafels

Banaan-pindakaaswafels

  • 0

Dat banaan en pindakaas een onverslaanbare combinatie vormen, wist je natuurlijk al lang. Toch? Het zoete van de banaan gaat heel goed samen met het ‘hartige’ van de pindakaas. Het is een lekkere combi in een smoothie, op een tosti of in deze banaan-pindakaaswafels.

Er is nog een fijn voordeel aan wafels met deze combi; ze zijn behoorlijk voedzaam. Ga je een drukke dag tegemoet of wil je later in de ochtend een rondje hardlopen, dan zijn deze wafels een goede bodem, met volop eiwitten, vezels en natuurlijke suikers. Dat is mooi meegenomen toch?

Voor deze wafels heb ik rijstmeel gebruikt, wat een iets zoetige smaak aan de wafels geeft. Je kunt natuurlijk ook andere soorten meel of bloem gebruiken. Kijk dan even of je een mooi beslag krijgt en voeg eventueel wat extra melk of juist meel toe als het te dik/dun is.

Kun je ook niet genoeg krijgen van de banaan-pindakaascombinatie? Maak er dan echt een feestje van en beleg de wafel met een laagje pindakaas, wat plakjes banaan en een beetje kaneel. Smakelijk!

banaan-pindakaaswafels

  1. Verwarm het wafelijzer voor.
  2. Prak de bananen in een kom. Voeg alle ingrediënten toe en meng tot een mooi beslag.
  3. Bak de wafels volgens de gebruiksinstructies van het wafelijzer.
  4. Serveer de wafels warm, of laat ze afkoelen, en geniet ervan!
1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.