De laatste tijd is het woord ‘smoothie’ vooral gerelateerd aan superhealthy drankjes; het liefst met flink veel groenten en superfoods erin. Dat kan ook lekker zijn, maar je hebt nog veel meer opties als het om smoothies gaat; heel veel lekkere opties. Zoals deze banaan-pindakaassmoothie. Klinkt misschien een beetje vreemd, maar is oh zo lekker!
Dit is een klassieker onder de smoothies, vooral in Amerika. Ik heb dan ook voor het eerst over deze smoothie gehoord van… jawel Amerikanen. En ik snap die Amerikanen wel 🙂 De combinatie pindakaas en banaan is supergoed en door bevroren banaan te gebruiken is deze smoothie heerlijk verkoelend op een warme dag.
Het makkelijkst is om de banaan gepeld en in stukjes gesneden in te vriezen. Dan heeft je blender het iets minder zwaar bij het maken van deze smoothie.
Ik gebruik kokosmelk voor deze smoothie, maar ‘gewone’ melk kan ook prima. Wil je er iets meer ontbijtstijl van maken, dan kun je wat havermout toevoegen voor extra vezels.
Enjoy!
Doe alle ingrediënten in de blender of gebruik een staafmixer en mix tot een romige smoothie.
Leave a Reply