Banaan en pindakaas zijn één van mijn favoriete combinaties. We hebben al verschillende recepten geplaatst met deze combi, zoals wafels, een smoothie en een overheerlijke tulband. Een muffin-variant was er nog niet, dus die is er bij deze. En omdat het januari is en sommige mensen gezond proberen te doen, is het een soort van gezonde muffin geworden. Zonder boter en suiker!
De muffins kun je ongeveer 3 dagen bewaren in een koektrommel. Als je er langer plezier van wil hebben, kun je ze ook invriezen. Haal er ’s ochtends één uit de vriezer, gooi ‘m in je tas en tegen de tijd dat je zin heb in een tussendoortje op school of op het werk is ie ontdooid en lekker om te eten 🙂
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Prak de bananen fijn. Meng met de honing, het ei en de vanille extract.
3. Meng in een andere kom de bloem met de havermout, kaneel, bakpoeder en zout. Voeg dit toe aan het bananenmengsel en roer goed door elkaar.
4. Roer de pindakaas en de melk door het beslag.
5. Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes en bak de muffins in ongeveer 15 minuten gaar in de oven.
Enjoy!
Leave a Reply