banaan-kokosbrood

Banaan-kokosbrood

  • 0

Het lijkt erop dat we er niet meer onderuit kunnen; de herfst is écht begonnen. Op het moment betekent dat vooral dat het heel veel regent, maar gelukkig komen er later (vast wel, heus) mooie herfstdagen om fijne wandelingen te maken. Tot die tijd zullen we ons binnen moeten vermaken, maar dat is stiekem ook niet zo erg; het betekent dat er gebakken kan worden!

De bakkriebels waren de laatste tijd sowieso al aangewakkerd, zowel ‘Heel Holland Bakt’ als ‘The Great Brittish Bake Off’ worden nu uitgezonden. Zelfs onderuitgezakt op de bank om 22u ’s avonds krijg ik nog heel veel zin om allerlei lekkers te bakken 🙂

Gisteren kwamen er op de BBC ’tennis cakes’ voorbij; vruchtencake met een tennisbaan van fondant op de bovenkant. Vast heel lekker, maar doe mij dan toch maar iets simpelers; een bananenbrood zoals hieronder bijvoorbeeld. Veel minder werk en zeker zo lekker!

Met een kop thee erbij kan de herfst niet lang genoeg duren 😉

banaankokosbrood

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier of vet het goed in.
  2. Doe de bloem in een kom. Meng in een andere kom de yoghurt met de eieren en de geprakte banaan. Doe alles bij elkaar in een kom en voeg ook het bakpoeder en de kokos toe.
  3. Verdeel het beslag over het bakblik en bak de cake in 40-45 bruin en gaar.

Ook lekker als ontbijt, zeker met een beetje boter of chocoladepasta!

Je maakt het brood glutenvrij door geen bloem, maar amandel- of boekweitmeel te gebruiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.