Avocado’s zijn eigenlijk best raar. Ze lijken op geen enkele andere groente, hebben een bijzondere, half smeuïge consistentie en de smaak is ook lastig te beschrijven. Toch zijn ze ontzettend, echt heel ontzettend, lekker.
Ik zou het liefst iedere dag avocado eten en dus vind ik het heel fijn dat avocado’s in veel verschillende gerechten verwerkt kunnen worden. Zo kunnen ze in blokjes door de salade, gepureerd in een smoothie of er kan onderstaande dip van gemaakt worden. Deze dip is bijvoorbeeld lekker op brood, bij wraps of als dip bij tortillachips.
- Schil de avocado, haal de pit eruit en prak het vruchtvlees grof met een vork.
- Snijd de tomaat in zo klein mogelijke blokjes, houd eventueel de zaadjes apart en gebruik alleen het vruchtvlees voor de dip. Hak of snijd de koriander fijn.
- Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en roer tot het goed gemengd is.
Voeg eventueel een heel fijn gesnipperde halve rode ui toe, voor extra smaak (en kleur).
Leave a Reply