avocadocake

Avocadocake

  • 0

Dit recept is eigenlijk een experiment. De vraag is: kun je boter vervangen door avocado? Ik las op een website dat dit kan, maar ik geloof dingen pas als ik het zelf heb uitgeprobeerd. Dus ik ging de uitdaging aan!  Het resultaat: een lichtgroene cake die gewoon naar cake smaakt. Experiment geslaagd.

In deze cake heb ik de helft van de boter vervangen door avocado. Avocado bevat vrij veel olie, vandaar dat je het kunt gebruiken als alternatief voor boter. Daarnaast zitten er ook andere, supergezonde voedingsstoffen in een avocado, waardoor deze cake een paar puntjes stijgt op de gezondheidsschaal. Oke, ik zal niet liegen, cake zal nooit echt gezond worden, maar alle beetjes helpen toch?

Ik heb niet geprobeerd om alle boter te vervangen door avocado, omdat ik bang was dat de cake dan niet meer luchtig zou worden. Wellicht voel jij je wel geroepen om dat experiment aan te gaan: laat ons het resultaat weten!

avocadocake

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een cakevorm in of bekleed met bakpapier.
  2. Mix de suiker en de boter tot een zacht en luchtig geheel.
  3. Mix één voor één de eieren erdoor. Wacht tot het ei volledig is opgenomen, voor je het volgende ei toevoegt.
  4. Voeg de vanille essence toe en mix door het beslag.
  5. Meng de bloem met het bakpoeder en het zout en spatel dit door het beslag.
  6. Prak de avocado’s tot moes (met een vork of gebruik een staafmixer) en spatel dit door het beslag. Schep het beslag in de cakevorm.
  7. Bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar en bruin. Test met een satéprikker of de cake van binnen gaar is. Komt deze er droog uit, dan is de cake goed. Komt deze er nat uit, zet de cake dan nog even terug de oven in. Het is per oven verschillende hoe lang de cake moet bakken.
  8. Laat de cake afkoelen op een rooster.

Smullen maar!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.