aspergeplaattaart

Aspergeplaattaart

  • 0

Het aspergeseizoen loopt dit jaar tot 24 juni. We zijn dus nog net op tijd met het volgende recept: een aspergeplaattaart. Maar eigenlijk geldt het aspergeseizoen alleen voor de witte asperges en niet voor de groene aspergetips die in dit recept gebruikt zijn. Gelukkig maar!

De groene asperges zijn namelijk het hele jaar door verkrijgbaar in de supermarkt. Dus niet getreurd als je het recept pas na 24 juni wil maken. Bijkomend voordeel van deze groene aspergetips: je hoeft ze niet te schillen!

Deze plaattaart is heel makkelijk te maken. De meeste tijd gaat zitten in het ontdooien van het bladerdeeg en het voorverwarmen van de oven. En laten we eerlijk zijn, daar hoef je zelf niet zoveel voor te doen. Ideaal dus als je gasten hebt en iets lekkers op tafel wil zetten zonder al te veel tijd kwijt te zijn in de keuken. Deze plaattaart is geschikt als bijgerecht bij het avondeten, als lunch of voor bij de borrel. Snijd de plaattaart in het laatste geval in stukjes, dan kan iedereen gewoon pakken.

aspergeplaattaart

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
  2. Snijd het sjalotje fijn en meng door de ricotta. Voeg peper en zout toe.
  3. Maak twee ‘bodems’ voor de plaattaarten door twee bladerdeegplakjes aan elkaar te plakken. Je kunt de randjes omvouwen, maar dit hoeft niet. Ik heb dit wel gedaan, maar het effect was minder groot dan verwacht.
  4. Besmeer het bladerdeeg met het ricottamengsel. Verdeel de aspergetips erover en zet ongeveer 15-20 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.