Appeltaartwafels

  • 0

We hebben even een tijdje niet zo veel van ons laten horen. Dat gaat soms gewoon even zo. Dan is er even niet zo veel kook- en bakinspiratie, of we zijn op vakantie (vier weken in San Francisco en Costa Rica bijvoorbeeld). Om het goed te maken delen we deze week meerdere recepten. En aangezien het nu herfst is en de appels geoogst zijn, worden het allemaal recepten met appel!

Het eerste recept, en dit was echt wel het wachten waard, zijn deze appeltaartwafels. Het beste van twee werelden in één recept. Ik krijg er bijna kippenvel van.  Deze wafels zijn heerlijk als ontbijt of als lunch, of als toetje of als tussendoortje. En ze zijn erg lekker met nog meer stukjes appel, met poedersuiker, met slagroom, of met een bolletje ijs. Maakt niet uit hoe of wanneer je deze wafels eet, het is altijd genieten!

Het recept is voor ongeveer zes tot zeven wafels, maar dat is natuurlijk wel afhankelijk van welk wafelapparaat je hebt.

appeltaartwafels

  1. Zet het wafelijzer aan en laat opwarmen.
  2. Snijd de appel in kleine blokjes (je hoeft de appel niet te schillen, maar dit mag wel).
  3. Meng de bloem met de suiker.
  4. Smelt de boter en voeg dit toe aan het bloemmengsel. Roer goed door.
  5. Klop de eieren luchtig en voeg toe aan het beslag. Meng goed tot het beslag glad is.
  6. Meng de appelstukjes en kaneel door het beslag.
  7. Doe wat boter in het wafelijzer en giet of schep wat van het beslag in het ijzer. Bak de wafels goudbruin.

Geniet ervan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.