Appelmuffins met honing

  • 0

Van mijn zusje en bijenboer Bleeker heb ik twee potjes honing gekregen, de eerste honing door hen geproduceerd. Nouja, door hun bijen geproduceerd natuurlijk en door hen in potjes gestopt. En ik zou mezelf niet zijn als ik de honing niet in een baksel zou verwerken: dus hierbij het recept voor heerlijke (en best gezonde) appelmuffins met de honing van bijenboer Bleeker. Om te smullen zo lekker!

Wil je ook natuurlijke honing van bijenboer Bleeker? Het is zo’n succes, dat de eerste potjes honing al allemaal zijn uitverkocht. Houd deze zomer het ‘winkeltje’ op de dijk (Voorweg) in Nieuwe Wetering in de gaten en als de bijen goed hun best doen verschijnen de potjes honing daar vanzelf in de verkoop. Tot die tijd zijn deze muffins ook best lekker met honing van andere bijenboeren…

appelmuffins met honing

1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Meng de honing met de olie, het ei en de vanille-essence (of extract). Voeg de bloem, bakpoeder, zout en kaneel toe en roer tot een samenhangend beslag.
3. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Roer door het beslag.
4. Vul 12 muffinvormpjes met het beslag en zet de muffins 15 tot 17 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de muffins afkoelen op een rooster.

Enjoy!

 

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.