Appelmoesmuffins

Appelmoesmuffins

  • 0

Appelmoesmuffins, waar denk je dan aan? Ik hoop niet dat je aan een muffin met appelmoessmaak denkt nu, want dat lijkt me niet zo lekker. Gelukkig smaken deze muffins eerder als kleine, kruidige cakejes. De appelmoes zorgt voor een fijne structuur én een heerlijk zoete smaak!

Doordat er appelmoes in het beslag gaat, hoeft er zelfs bijna geen suiker in. En dat maakt deze muffins hartstikke gezond en verantwoord. Leuk natuurlijk, maar wat nog veel belangrijker is, is dat je dat er niet aan proeft 😉

Ik vind het best leuk om ‘gezond’ te bakken, maar als je dan baksels krijgt met de smaak en structuur van karton, dan word ik daar niet blij van. Deze muffins daarentegen smaken zoals het hoort, beetje knapperig aan de buitenkant, lekker luchtig aan de binnenkant én zijn lekker zoet.

Als je zelfgemaakte appelmoes gebruikt, worden de muffins natuurlijk het lekkerst! Gebruik je de winkelvariant, probeer er dan een te kiezen zonder toegevoegde suiker, of laat de rietsuiker dan weg. Anders wordt het wel een hele zoete inval 🙂

Het origineel van dit recept is afkomstig van Joy the Baker, haar fantastische website vind je hier.

appelmoesmuffins

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een muffinvorm in of plaats er papieren vormpjes in.
  2. Meng het meel, de havermout, het bakpoeder, de baking soda, het zout en de kaneel in een kom door elkaar.
  3. Meng in een andere kom de appelmoes, de yoghurt, de suiker, het ei en de olie door elkaar.
  4. Voeg de mengsels door elkaar en roer kort door. Spatel de blauwe bessen of de rozijnen erdoor en verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
  5. Bak de muffins in 20-25 minuten gaar en mooi bruin.

Smakelijk!

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.