appelmoescake

Appelmoescake

  • 0

Het is herfst, de appels zijn geoogst en de appelmoes is gemaakt. Door mijn moeder dan, aan mij de taak om de appelmoes op te eten. De grote bak appelmoes ging alleen niet zo hard op, dus om te voorkomen dat de appelmoes zou bederven heb ik er deze cake van gemaakt. Het resultaat is een smeuïge, luchtige cake die naar de herfst smaakt. Heerlijk!

Het recept voor de appelmoes zelf hebben we al eerder gedeeld. Alhoewel recept? Misschien is werkwijze een beter woord, aangezien het ‘recept’ maar één ingrediënt bevat: appels. Met deze zelfgemaakte appelmoes moet je dit recept maken, dat is het lekkerst. Als je appelmoes uit de supermarkt gebruikt, probeer er dan één te vinden waar geen suikers aan toegevoegd zijn. Een andere mogelijkheid is om de appelmoes te vervangen door in blokjes gesneden appel. Hiervoor heb je 3 à 4 appels nodig. Dit heb ik zelf ook al eens gedaan en is ook erg lekker.

Deze appelmoescake is ook zeer geschikt voor mensen met allergieën. Er zit geen melkproduct in verwerkt, dus mensen met een koemelkallergie of lactose intolerantie kunnen deze cake zonder problemen eten. Om de cake glutenvrij te maken, vervang je de bloem door een glutenvrije variant.

appelmoescake.jpg

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm van 20 cm in.
  2. Klop de eieren met de olie, honing en stroop luchtig. Roer de appelmoes, kaneel en vanille essence er door heen.
  3. Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe en meng het geheel tot een glad beslag.
  4. Verdeel het beslag over de springvorm en zet het 45 minuten in de oven tot de cake goudbruin is. De cake is gaar als je er met een prikker in prikt en deze komt er droog uit.

Lekker met een kopje thee.

Leave a Reply

Your email address will not be published.