appelmoes

Appelmoes

  • 0

Tja, appelmoes. Waarom een recept voor appelmoes? Als je het eenmaal zelf gemaakt hebt, wil je nooit meer appelmoes uit de winkel. Daarom.  

Alles wat je nodig hebt zijn appels. Als je een echte zoetekauw bent kun je er nog wat suiker aan toevoegen. Of voor de variatie wat kaneel of rozijnen. Maar dat hoeft allemaal niet. Nog niet helemaal afgekoelde appelmoes van alleen appels, er bestaat gewoon (bijna) niets dat lekkerder is.

Hoe zoeter de appels, hoe zoeter de appelmoes. Het meest geschikt zijn ‘moesappels’, deze vallen snel uit elkaar tijdens het koken. Sommige rassen zijn wel wat zuurder, dus dan kan het lekker zijn om er suiker bij te doen. Op de markt en bij veel boerderijwinkels kun je deze appels vinden.

appelmoes

  1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijdt de appels in grove stukken. Doe ze in een pan met dikke bodem en verwarm op laag vuur. Eventueel kun je er een laagje water bij doen, dat verkleint de kans op aangebrande appelmoes.
  2. Laat de appels zachtjes koken en pruttelen tot het een grove appelmoes wordt. Roer regelmatig.
  3. De appelmoes is nu klaar. Als je geen stukjes wilt, kun je de appelmoes nog even staafmixeren of door een passe-vite halen.

Je kunt in één keer een grote pan appelmoes maken. Wat je overhoudt kun je invriezen of inmaken (zoals beschreven is in het recept voor vlierbessenjam)

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.