Ik hou er van als recepten heel makkelijk zijn, je bijna geen ingrediënten nodig hebt en het eindresultaat fantastisch lekker is. Dit is zo’n recept: appelchips. Het enige minpuntje: het duurt zo lang voor het klaar is. Het moet namelijk minstens 2 uur in de oven…
Maar de oven doet het werk, dus ondertussen kun je iets anders doen. Zoals de afwas, of stofzuigen, of de badkamer schoonmaken. De appelchips heb je daarna helemaal verdiend! Lekker met een kop thee en je schaaltje appelchips op de bank een boek lezen. Heerlijk!
O, ja nog een minpuntje: je kunt er niet zo heel veel tegelijk maken in de oven. De appelplakjes moeten namelijk allemaal los van elkaar liggen. Dus voor je het weet zijn de appelchips op en ben je alweer nieuwe aan het maken. Kun je tijdens de tweede keer wachten op de oven het konijnenhok schoonmaken. Dan is het konijn ook weer blij.
Wil je de appelchips bewaren? Doe dit dan in een luchtdichte trommel. De chipjes verliezen anders snel hun krokantheid.
Leave a Reply