Anijskoekjes

  • 0

Zo. Heb ik even een ontdekking gedaan! Niet zomaar een ontdekking, nee, dit was echt een ontdekking waar ik even stil van was. Het was de smaak van anijs. Niet onder de indruk? Maak dan onderstaande koekjes, je zult versteld staan. 

Natuurlijk had ik wel al eerder dingen met anijs gegeten. Er staat een potje anijszaad in de kast, maar ik gebruik het niet zo vaak omdat ik eigenlijk niet zo goed weet wat ik ermee moet. Tot ik laatst het vijgenbrood aan het maken was uit het fantastische boek ‘Hoe bak ik brood’ van de man met de onuitsprekelijke naam Hadjiandreou.

In dit brood ging anijs. Toen ik de anijszaadjes stond te vijzelen bedacht ik me dat ik die geur toch wel erg lekker vond. En terwijl het brooddeeg stond te rijzen, ging ik op zoek naar een recept voor simpele koekjes. Dat zouden dan koekjes mét anijs worden.

Hieronder zie je het resultaat; de smaak was goddelijk. (Oke, nu overdrijf ik misschien een beetje…). Ze stonden in ieder geval per direct in mijn ‘favoriete baksels-lijst’. Ik ben benieuwd of jullie die mening delen 🙂

anijskoekjes

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Mix de roomboter met de basterdsuiker, het vanille-extract en de 2 eetl. poedersuiker tot een romig geheel.
  3. Voeg het anijspoeder en de bloem toe en roer (of kneed met je handen) tot je een los deeg hebt. Vorm 12 kleine bolletjes en leg deze met voldoende ruimte ertussen op de bakplaat. Druk de bolletjes wat plat en duw in het midden van ieder koekje een hazelnoot.
  4. Bak de koekjes in 12-15 minuten lichtbruin. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen zodat ze een beetje uitharden. Bestrooi met poedersuiker en probeer te wachten tot ze helemaal afgekoeld zijn.

Geniet ervan!

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.