amandelcakejes

Amandelcakejes (gluten- en lactosevrij)

  • 0

Het mag duidelijk zijn dat Kruimels & Kaneel een (lichte) voorkeur heeft voor allerlei zoete bakdingen als het om recepten gaat. Daarom lijkt het me altijd erg onhandig als je een intolerantie hebt voor bepaalde bakingrediënten…zoals gluten. Maar, ook dan kun je lekkere dingen bakken!

Sowieso zie je de laatste tijd steeds vaker glutenvrije varianten van allerlei zoets voorbij komen. Dus dat wilde ik ook wel eens proberen. Vandaar deze gluten (en zuivel-) vrije cakejes op basis van amandelmeel. Eigenlijk worden het heel gewone cakejes; ze zijn iets smeuïger dan gewone muffins, maar je hebt niet het gevoel dat er iets ‘ontbreekt’.

Amandelmeel kun je bijvoorbeeld kopen bij natuurwinkels, maar ‘mijn amandelmeel’ komt van de notenkraam op de markt. Die had natuurlijk ook amandelschaafsel, dus dat was dubbel handig 🙂

Het aardappelmeel in het recept gaat erin als bindmiddel, je kunt ook maïzena gebruiken. Dat is ook glutenvrij.

amandelcakejes-gluten-en-lactosevrij

  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Plaats 9 papieren muffinvormpjes in een muffinbakvorm.
  2. Mix de eieren met de suiker tot een luchtige, lichtgele massa.
  3. Voeg de geraspte sinaasappelschil, het amandelmeel en het aardappelmeel toe en spatel alles luchtig door elkaar.
  4. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Bestrooi met de geschaafde amandelen.
  5. Bak de cakejes ongeveer 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een taartrooster en bestrooi ze met een beetje poedersuiker.

Leave a Reply

Your email address will not be published.