Amandel-sinaasappelkoekjes

  • 0

Iedereen is natuurlijk druk bezig geweest met goede voornemens en gezond eten in 2015. Daar zijn we nu wel weer klaar mee. Tijd voor koekjes! 

Deze amandelkoekjes met sinaasappelsmaak zijn heel makkelijk te maken en errug lekker! Tijdens het maken van de foto bij dit recept had ik, zonder het door te hebben, de helft al opgegeten.

Het recept is een variatie op de klassieke zandkoekjes. Alleen zijn deze koekjes glutenvrij omdat er geen bloem maar amandelmeel voor gebruikt wordt. Heb je geen amandelmeel? Je kunt ook 125 gram hele of geschaafde amandelen fijnmalen in de keukenmachine.

amandelsinaasappelkoekjes

  1. Doe alle ingrediënten in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Als het deeg te plakkerig is, kun je er wat extra amandelmeel bij doen, of bloem (als het niet glutenvrij hoeft te zijn). Maak van het deeg een rol, wikkel deze in vershoudfolie en leg het pakketje ongeveer 30 minuten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven ondertussen voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 4-5 mm. Steek er met een vormpje koekjes uit en leg deze op de bakplaat. Rol het overgebleven deeg weer uit om opnieuw koekjes er uit te steken. Als je geen vormpjes hebt, kun je ook een glas gebruiken of met de hand vormpjes maken. Ik heb bijvoorbeeld geprobeerd om vierkantjes te maken 🙂
  4. Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in de oven, tot de randjes goudbruin kleuren. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Smullen maar!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.