De kerst komt er weer aan. Na de kerstborrel, de amuse, voorgerecht en hoofdgerecht zit je eigenlijk al vol terwijl dan het lekkerste nog moet komen: het toetje en daarna nog de koffie met chocolaatjes (zoals de zelfgemaakte after eight). Om je enigszins uit je teveel-eten-lijden te verlossen, is hier het antwoord. Deze koffie is toetje, koffie en after eight-chocolaatje in één!
De combinatie pepermunt en chocolade is erg lekker, en het gaat ook heel goed samen met koffie. Het smaakt heerlijk winters. Pas wel op met het pepermuntextract. Het heeft een sterke smaak, dus het kan snel overheersen. Een paar druppels zijn voldoende!
In plaats van zelf chocolademelk te maken van melk, cacaopoeder en suiker kun je ook voor makkelijk gaan en chocolademelk uit een pak gebruiken.
- Warm de melk samen met de cacao en suiker op in een pannetje. Giet dit bij de (net gezette) koffie.
- Roer de pepermuntdruppels erdoor en maak af met een toef slagroom.
Geniet ervan!
Leave a Reply