Aardbeienijsjes

  • 0

De zon gaat spontaan schijnen als je deze aardbeienijsjes eet. Want zeg nou zelf: zomerser dan aardbeien en ijsjes kan toch bijna niet? De ijsjes zijn makkelijk te maken en ook nog eens gezond. Dus maak ze snel en laat de zon schijnen!

Het enige wat je wel nodig hebt is een ijsjesvorm. Ik heb er één van de *kuch* Ikea *kuch*, en dit recept is precies genoeg om alle zes de vormpjes te vullen. Andere ijsvormpjes kunnen groter of kleiner zijn en hoeveel meer of minder je van het recept nodig hebt, moet je even uitproberen. Alles wat over is van de aardbeienyoghurt, is ook erg lekker om zo op te eten 🙂

De hoeveelheid suiker moet je even proeven. Soms zijn de aardbeien al zoet genoeg van zichzelf en hoeft er misschien maar één eetlepel suiker bij (of zelfs geen). In plaats van suiker kun je ook honing gebruiken.

Eet de ijsjes als toetje, ’s middags in de zon, of als ontbijt. Yoghurt met aardbeien is een prima ontbijt, dus waarom niet als ijsje?

aardbeienijsjes

  1. Ontkroon de aardbeien en pureer ze in de blender of met een staafmixer.
  2. Voeg de yoghurt toe en meng.
  3. Breng op smaak met suiker.
  4. Giet het aardbeienyoghurtmengsel in de ijsvormpjes en zet ongeveer 6 uur (of langer) in de vriezer.

Enjoy!

Variatietip: je kunt bijna elke soort vers fruit gebruiken in plaats van de aardbeien. Maak het recept ook eens met mango of met blauwe bessen.

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.