Er zijn weer volop aardbeien, heerlijk. We hebben al heel veel aardbei-recepten gedeeld op Kruimels & Kaneel, maar een recept voor een simpele aardbeiencake ontbrak nog. Daar komt bij deze verandering in! Deze aardbeiencake is heel makkelijk en snel te maken, daar hou ik van. Vooral als het buiten warm is, wil ik niet te lang in de keuken staan. Ik zit liever buiten in het zonnetje te genieten van deze aardbeiencake 🙂
De aardbeien worden wat dof in de cake, dus bestrooi de cake voor een mooi resultaat met poedersuiker of bestrijk de cake met wat jam. Het is voor de smaak niet nodig, maar het oog wil ook wat 😉
Hou je meer van appel? Dit recept voor een appelplaatcake is vergelijkbaar en ook heel lekker!
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakvorm van 20×20 cm met bakpapier of vet deze in.
- Smelt de boter. Mix de eieren met de suiker en voeg hier de gesmolten boter aan toe. Roer goed door. Voeg het vanille-extract toe en meng dit door het beslag.
- Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe aan het beslag. Mix tot een glad beslag.
- Verdeel het beslag over de bakvorm.
- Ontkroon de aardbeien en snijd door de helft. Verdeel de aardbeien over het beslag en druk een beetje aan.
- Zet de cake 30 tot 35 minuten in de oven. Laat hierna afkoelen op een rooster.
- Voor de mooi: bestrooi de cake met poedersuiker of bestrijk de cake met jam.
Geniet ervan!
Leave a Reply