Aardbeien-chocoladetaart (zonder oven)

  • 0

Een leven zonder oven kan ik me eigenlijk niet voorstellen. Ik gebruik mijn oven bijna dagelijks. Ik moet er niet aan denken dat ie op een dag stuk zou gaan… en dat is natuurlijk dan precies op een dag dat je een taart moet bakken. Om paniek te voorkomen, is hier een recept voor een heerlijke taart waar je helemaal geen oven voor nodig hebt: een aardbeien-chocoladetaart!

Er zijn niet veel ingrediënten nodig voor deze taart en je kan lekker variëren. De lekkerste koekjes om een taartbodem mee te maken vind ik oreo-koekjes, maar je kunt ook bastognekoeken of digestives gebruiken. Net wat je zelf lekker vindt. Ook met het fruit kun je variëren: frambozen, kersen en banaan kun je bijvoorbeeld ook gebruiken in plaats van aardbeien. Je kunt zelfs de chocoladesmaak kiezen: wit, melk of puur, of een combinatie (bijvoorbeeld de helft puur en de helft melk). Kortom: een zeer veelzijdig recept waar je alle kanten mee uit kunt!

Zolang je koelkast het maar blijft doen, kun je dus ook zonder oven een heerlijke taart maken 🙂

  1. Maal de oreo’s (of andere koekjes) fijn. Dit kan met een keukenmachine, maar je kunt de koekjes ook in een plastic zak doen en er op los rammen met een deegroller. Leef je uit zou ik zeggen.
  2. Smelt de boter (op het fornuis of in de magnetron als je die wel hebt) en meng met de koekkruimels.
  3. Verdeel de koekkruimels over een ingevette taartvorm (ik heb er één gebruikt met een losse bodem, maar een springvorm kan ook). Maak een bodem door met de bolle kant van een lepel op de koekkruimels te drukken. Vergeet de randjes niet. Zet de bodem een half uur in de koelkast of 10 minuten in vriezer.
  4. Doe de chocolade in stukjes in een pannetje. Giet de slagroom erbij en verhit dit op het fornuis (of in de magnetron) tot de chocolade is gesmolten. Roer af en toe door. Het chocolademengsel wat je nu krijgt is de genache.
  5. Verdeel de genache over de koekjesbodem. Zet een kwartier tot een half uur in de koelkast.
  6. Verdeel het fruit over de taart en zet de taart minstens 2 uur in de koelkast. Garneer de taart eventueel met poedersuiker.

Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published.