aardappel-preisoep

Aardappel-preisoep

  • 0

Gelukkig nieuwjaar allemaal! Dat het een mooi jaar mag worden met veel leuke, inspirerende recepten van onze kant! We gaan je nu geen supergezonde salade geven, om je goede voornemens waar te maken hoor, we gaan stug door met onze ‘gewone’  recepten, zoals deze aardappel-preisoep. Niet te moeilijk, een beetje anders en stiekem ook gewoon best gezond!

Sinds ruim een maand hebben we een biologisch groentepakket. Superhandig, want het wordt gewoon thuisgebracht en in de tuin gezet. En leuk, want het voelt iedere week alsof je een cadeautje uitpakt als je alle groenten eruit vist!

Natuurlijk is deze tijd van het jaar wel het meest uitdagend als het om afwisseling gaat. Bijna iedere week zitten er aardappels, kolen en/of wortels in het pakket. Geen probleem, want dat is nu eenmaal in het seizoen, maar aangezien ik niet iedere dag stamppot wil eten, is het dan soms even nadenken wat we kunnen eten.

Gelukkig vind ik dat helemaal niet erg, zo kom je nog eens tot ontdekkingen! Deze aardappel-preisoep was er ook een. Ik houd van de combi van aardappels en prei op m’n bord, dus waarom niet in de soep? Kan best!

Het is een vrij neutrale soep, dus als je iets meer aanwezige smaken wilt, kun je brokjes feta of uitgebakken spekjes over de soep strooien voor het serveren.

aardappel-preisoep

  1. Schil en pers de knoflook. Schil de aardappels en snijd in blokjes. Snijd de prei in ringen en spoel goed af, zodat er geen zand meer aanzit.
  2. Verwarm een beetje olie in een pan en fruit hierin de knoflook met de prei. Voeg de aardappels toe en schenk er ongeveer 1 liter water bij (meer kan altijd nog).
  3. Voeg naar smaak bouillonpoeder (of -blokjes) toe en laat de soep ongeveer 15 minuten koken tot de aardappels zacht zijn.
  4. Haal de soep van het vuur en pureer tot een glad geheel. Breng op smaak met crème fraiche, nootmuskaat, zout en peper.

Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.