3x Kaki: kakisalade

  • 1

Het derde recept met kaki is deze kakisalade. Het is een simpele salade met niet veel ingrediënten. Door de kaki te combineren met een honing-citroendressing wordt het een zoete, maar ook frisse salade.

Wil je de salade als voorafje, van bijvoorbeeld het kerstdiner, serveren, dan kun je het ‘couscous’ onderdeel weglaten. De salade wordt dan wat lichter en dan is er nog genoeg ruimte voor het hoofdgerecht en het toetje (en de after eights daarna).

Onderstaand recept is voor 1 persoon. Maak er je ‘eigen’ salade van door er extra ingrediënten aan toe te voegen. Denk daarbij aan cherrytomaatjes of stukjes (parmazaanse) kaas.

kakisalade

  1. Kook de couscous, quinoa of boekweit volgens de verpakking gaar.
  2. Rooster de pitten. Snijd de kaki in stukjes en meng alle ingrediënten van de salade door elkaar.
  3. Meng de ingrediënten voor de dressing en verdeel over de salade.

Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.