3x Kaki: kakimuffins

  • 0

Het tweede recept in de kaki-reeks zijn deze kakimuffins. Ze behoren nu al tot mijn favorieten. Ze zijn licht, zoet en smaken naar de herfst. Heerlijk als ontbijt of bij een kop  chai latte.

De kaki kun je op verschillende manieren verwerken in de muffins:
Optie 1: snijd allebei de kaki’s in kleine blokjes en mix door het beslag.
Optie 2: snijd één kaki in kleine blokjes en pureer de andere kaki (met een keukenmachine, blender, staafmixer of vork) en mix door het beslag.
Optie 3: pureer allebei de kaki’s en mix door het beslag.

Mijn favoriet is optie 2, een beetje van allebei 🙂  Er is overigens nog een vierde optie: gebruik kakimoes. Je hoeft dan geen kaneel meer toe te voegen.

kakimuffins

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Klop de eieren met de suiker los. Voeg de olie toe.
  3. Meng de bloem met het bakpoeder, kaneel, nootmuskaat en zout. Voeg het bloemmengsel toe aan het beslag en roer goed door.
  4. Snijd of breek de pecannoten in stukjes en voeg toe aan het beslag. Voeg de kaki’s toe (in kleine blokjes of gepureerd, zie hierboven voor de verschillende opties) en roer goed door.
  5. Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes in een muffinbakblik. Zet 20 minuten in de oven.

Geniet ervan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.