3x Kaki: kakimoes

  • 1

Kaki is een Aziatische vrucht, die nu volop in de winkels ligt. Zoals met elk fruit kun je ook kaki prima verwerken in allerlei recepten. Komende week delen we er drie met je!

Eigenlijk ben ik deze herfst pas begonnen met het eten van kaki’s en ik snap niet dat ik ze niet eerder ontdekt heb. Kaki smaakt niet heel erg uitgesproken (het smaakt zoet), maar het is een welkome afwisseling van de appels, peren en bananen. Daarbij ziet de kaki er heel mooi uit als je ‘m doorsnijdt. Het oog wil ook wat 😉

Het eerste recept is kakimoes. Samen met yoghurt en wat muesli zorgt dit voor een goed en lekker begin van de dag. Ben je op zoek naar een simpel toetje voor de Kerst? Daar is de kakimoes ook heel geschikt voor: doe cake, kwark en kakimoes in laagjes in een glas (zoals deze trifle of zoals beschreven staat in het recept voor rabarbermoes). Garneer met plakjes kaki en voilá: een kersttoetje is geboren!

kakimoesSchil de kaki’s en appel. Snijd het fruit in blokjes en doe dit samen met de overige ingrediënten in een pan. Laat het 20 tot 30 minuten koken tot er een moes is ontstaan. Je kunt de moes een beetje op weg helpen door met een houten lepel te roeren en het fruit ‘kapot’ te maken.

De hoeveelheid moes dit je van bovenstaand recept maakt is precies wat er in de weckpot op de foto past. Het is niet heel veel, maar voor mij precies genoeg om een week kakimoes in mijn ontbijt te eten.

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.