appelcake

Kruidige appelcake

  • 0

Cake blijft een van mijn favoriete bakrecepten. Makkelijk, snel en megalekker. Gelukkig verveelt cake nooit, doordat je er ook nog andere ingrediënten aan toe kunt voegen. Op regenachtige herfstdagen smaakt deze kruidige appelcake het allerbest. Een beetje slagroom (met kaneel!) erbij kan ook geen kwaad. 

In deze cake heb ik kruiden gebruikt die een beetje de smaak van chai ‘namaken’. Zoals in de ingrediëntenlijst te zien is kun je naar eigen smaak kruiden toevoegen of weglaten, het wordt toch wel lekker 🙂

appelcake

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een cakevorm in met boter.
  2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes.
  3. Mix de boter en de suiker met een handmixer tot een licht en romig geheel. Dit duurt enkele minuten.
  4. Voeg de eieren één voor één toe en mix na ieder ei goed door, tot het helemaal opgenomen is.
  5. Spatel de appelstukjes, de kruiden, het vanillearoma, de havervlokken, de bloem en het bakpoeder erdoor.
  6. Schep het beslag in de bakvorm. Bak de cake in 50-60 minuten gaar en bruin. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is.

Laat minstens 5 minuten afkoelen voor je de cake uit de vorm haalt. Bestuif eventueel met poedersuiker. Smakelijk!

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.