Haverpap

  • 0

Tot twee jaar terug had ik nog nooit haver(mout)pap gegeten. Nu is het mijn favoriete ontbijt. Omdat het fijn is om ’s ochtends wat warms te eten maar vooral omdat je met haverpap iedere keer anders kunt ontbijten, omdat er zoveel verschillende manieren zijn om de pap te maken. 

In onderstaand recept is de pap gemaakt met water; zo heb ik haverpap voor het eerst gegeten en zo vind ik het het lekkerst, maar je kunt het water ook prima vervangen door melk of sojamelk.

Een aantal ideeën voor in de pap: honing ~ fruit ~ kaneel ~ beetje kwark ~ geroosterde zaden en pitten ~ stroop & tahin ~ kaneel & rozijnen ~ beetje jam…

Koud is haverpap ook erg lekker, bijvoorbeeld met een beetje zachte geitenkaas en honing!

haverpap

  1. Doe alle ingrediënten in een pannetje en zet op middelhoog vuur.
  2. Als het begint te koken draai je het vuur wat lager en laat je de pap nog 2 – 3 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig, maar niet constant, want hoe meer je roert, hoe ‘slijmeriger’ de pap wordt.
  3. Doe de pap in een kommetje, voeg eventueel nog ingrediënten naar keuze toe.

Smakelijk!

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.