gevulde speculaas

Gevulde speculaas

  • 0

Het heerlijk avondje staat weer voor de deur; voor sommigen een reden om uit te kijken naar een avond vol cadeau’s, voor anderen een reden om uit te kijken naar een avond vol lekkers. Maar eigenlijk kun je het best voor de combinatie gaan 😉 De cadeautjes kunnen we niet voor je regelen, maar iets lekkers, daar hebben we wel verstand van. Met deze gevulde speculaas komt dat wel goed 🙂

Eigenlijk dacht ik altijd dat het behoorlijk ingewikkeld was om zelf gevulde speculaas te maken, maar tot mijn verbazing was het vrij simpel. Natuurlijk kun je jezelf wat meer uitdagen door ook de spijs zelf te maken. Maar stiekem vind ik de spijs uit een pakje heel erg lekker en qua ingrediënten is er weinig mis mee, dus mijn keuze was snel gemaakt 🙂

Hoewel ik aan de ene kant hoopte dat de gevulde speculaas ‘net als uit de winkel’  zou smaken, wou ik er toch ook wel een eigen draai aan geven. Op ZTRDG zag ik een recept waar ook sinaasappelrasp doorheen ging en dat leek me erg lekker. Het resultaat smaakt net als die uit de winkel, maar dan beter 😉

Maak er een heerlijk avondje van!

gevulde speculaas

  1. Doe alle ingrediënten voor het deeg (van de bloem tot de slagroom) in een kom en kneed met je handen tot een stevig deeg. Voeg eventueel wat extra slagroom toe als het deeg te droog blijft. Wikkel het deeg in vershoudfolie en plaats het in de koelkast.
  2. Breek de spijs boven een andere kom in stukjes en kneed het ei en de citroenrasp erdoor. Zet zo lang in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een langwerpige bakvorm in. Haal het deeg uit de koelkast, verdeel het in 2 ongeveer gelijke stukken en rol deze uit. Leg 1 gedeelte op de bodem van de bakvorm en bekleed ook de randen ermee. Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem. Verdeel de spijs erover en bedek de spijs met het overgebleven stuk deeg. Druk de randen een beetje samen, zodat het deeg mooi aansluit.
  4. Bestrijk met melk en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak de speculaas in ongeveer 30 minuten gaar en bruin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.