gemberkoekjes

Gemberkoekjes

  • 0

Het is best bizar om te bedenken hoeveel recepten er zijn. Waarschijnlijk is alles wat je bedenkt, al eens door iemand anders gemaakt. En hoewel het goed is om origineel te zijn, denk ik dat je soms ook moet toegeven dat iemand een heel goed recept heeft gemaakt, waar je eigenlijk niks meer aan moet veranderen. Zoals deze gemberkoekjes, die ik gewoon gejat heb 😉

Het originele recept is van Chicks Love Food, en zoals je ziet zijn de koekjes nagenoeg hetzelfde. Ik kwam hun recept tegen toen ik op zoek was naar inspiratie voor gemberkoekjes. Dat doe ik wel vaker en meestal eindig ik dan met een combinatie van meerdere recepten als ‘eigen’ recept. In dit geval besloot ik de koekjes eens te maken, omdat ze me eigenlijk wel heel lekker leken. En tja, dat waren ze ook 🙂

En omdat we niet voor niets mooie gezegdes hebben als ‘beter goed gejat, dan slecht bedacht’, heb ik het maar zo gelaten. Maar…

… het verhaal gaat nog verder. Toen ik het recept naar Cézanne mailde, zei ze: “Maar die hebben we toch al, dat zijn gewoon de gingerbread cookies…” Ze zijn wel een beetje anders, maar eigenlijk bleek ik gewoon een recept van onszelf gejat te hebben 😉 De conclusie is waarschijnlijk dat lekkere gemberkoekjes ongeveer op deze manier gemaakt moeten worden. Dus, probeer het maar gewoon, ze zijn echt heel lekker!

gemberkoekjes

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de bloem, het bakpoeder, het zout, het gemberpoeder en de suiker door elkaar. Maak kleine blokjes van de boter en voeg deze met de stroop toe. Kneed het geheel tot een stevig deeg.
  3. Snijd de gemberbolletjes in kleine blokjes en voeg ze samen met de gembersiroop toe aan het deeg. Kneed nog een keer goed door en vorm het deeg tot een bol.
  4. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en rol het uit tot een dunne lap. Steek koekjes uit in de vorm die je leuk vindt en leg ze op de bakplaat. Herhaal met het resterende deeg tot het op is.
  5. Bak de koekjes in ongeveer 12 minuten bruin. Laat ze afkoelen voor je ze opeet, want ze harden nog uit.

Smakelijk!

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.