aardbeientoetje

Aardbeientoetje met honing

  • 0

Aardbeien zijn er al een tijd weer volop. Ik vind aardbeien met yoghurt heel erg lekker, als ontbijt of als toetje. Wil je het net wat specialer maken? Met slechts drie ingrediënten maak je in een handomdraai een heerlijk toetje!

Door de aardbeien te stoven, worden de aardbeien wat zachter en ontstaat er een sausje door het vocht wat uit de aardbeien komt. Samen met de Griekse yoghurt en honing smaken de gestoofde aardbeien lekker zomers.

Het handige van dit toetje is dat het snel klaar is. Je kunt het prima vantevoren bereiden en in de koelkast bewaren. Maar het is ook erg lekker als de aardbeien net uit de pan komen en dus nog warm zijn. Om het nog wat extra’s te geven kun je ook meer ingrediënten toevoegen als verkruimelde koekjes, basilicum of pistachenootjes. Of voeg cruesli toe voor een heerlijk ontbijtje!

aardbeientoetje

  1. Ontkroon de aardbeien en snijd in kwarten. Verhit boter in een pan en stoof de aardbeien in ongeveer 2 minuten gaar.
  2. Roer ondertussen de honing door de yoghurt. Verdeel over 4 glazen.
  3. Schep de aardbeien (met saus) over de  yoghurt. Klaar!

Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published.